I morgon bär det av till Addis!

      
Här ser ni några Ovanåkersbor som har varit i Addis Abeba under de senaste åren och hjälper nu oss med våra kontakter. Det är Helena Ehrstrand, Lotten Andersson och Hans Strömberg som kom förbi hemma hos mig idag och lämnade lite gåvor som vi tar med oss i bagaget. Vi får ta 46 kilo var och snart är vi väl uppe i den vikten!  Nu ska sista väskan stängas.
 Här ser ni vår värd i Addis Abeba - Aklilu Dawit. Han kommer och möter oss på flygplatsen på lördag morgon. Sen rullar programmet igång med en rad programpunkter.
Hoppas verkligen vi får möjlighet att blogga när vi kommit ner till värmen!

 Vi lämnar ett snötungt, skidåkarvänligt Hälsingland bakom för ett soligt Etiopien. Ha det gott!

Fyra dagar innan avresa till Addis!






Måndag den 26 januari 2009
Nu har vi fått ett program av vår värd, rektor Aklilu Dawit i Addis Abeba. Programmet innehåller innebandymatch mellan Sverige och Etiopien, mottagningsträffar på olika skolor, guidade rundturer och sist men absolut inte minst - vi är inbokade på en cooking class! Vad ska vi nu förbereda oss på att visa? Idag handlade jag ingredienser till kanelbullar men frågan är om det finns någon ugn. Vi ser med stor spänning fram till vår resa.
Idag hade vi besökt av Kristian Westin från Bollnäs Nytt som gjorde en intervju och nu blir det en artikel i tidningen som kommer ut på söndag.
Vi hörs en annan dag skriver Meta som ska packa lite till i kväll

Nu kör vi!


Nu har vi startat denna blogg som kommer att handla om Hotell & Restaurangprogrammets, Torsbergsgymnasiet, Bollnäs:

Athenaprojekt  Etiopien.

Fredag den 30 januari reser Margareta Englund, Christina Süstler, Lina Halvarsson och Maria Legeryd till huvudstaden Abbis Abeba för en veckas planeringsresa.

Välkommen att följa vår resa.
Vi försöker att blogga kontinuerligt under resans gång!

Margareta Englund, lärare Hotell & Restaurangprogrammet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0