Salam Sverige!

Nu antligen har vi kommit till ett internet cafe. Vi har inte letat efter sjalva cafeerna utan anledningen ar helt enkelt att vi inte haft tid i vart digra program.
Nu nar vi sitter har alla fyra sa vet vi nte vart vi ska borja beratta. Vi har fotograferat massor och ville lata er ta dela av dessa nu pa bloggen men det ar inte sa snabba bredband har sa det hinns inte.
Vi borjar pa stationen i Bollnas. Var rektor Mikael Snell kom och vinkade av oss tillsammans med Maria och Linas mammor. Resan till Addis med byte i Rom gick utan problem. Vissa sov gott och var utvilade nar vi landade. Pa flygplatsen mottes vi med en fin ros av vara vardar, Aklilu, Ayualem, Habteselassie och Kidane. De hade fixat prvattrasnport till hotellet sa det gick snabbt. Vi kom till Holiday Hotel kl 9 och satt i foajen 1 timme och pratade innan vi fick vara rum. Direkt efter en snabb upppackning hamtades vi upp och akte till Aboyte Secondary School. En gymnasieskola med 5 000 elever. Vi traffade elever och larare och blev bjudan pa deras nationalratt, injera med olika kott och gronsaksroror. Vi fick vara med om en traditionell kaffe ceremoni och dricka det underbara kaffet pa nyrostade bonor. Fick gott om tid till att prata med elever och larare och Lina och Maria fick sina forsta Etiopiska vanner som de nu har bytt e-mail adresser med.
Pa eftermiddagen fick vi en stunds vila innan vi blev motta av vara vardar och gick till en restaurang cirka 20 minuter bort, alltsa nara. Vagen dit var jobbig da det var manga som strackte ut en tiggande hand och vi var ovana vid detta. Vi pratade med vara vardar om detta och en massa annat. Det var Zebra Grill vi besokte och det var valdigt gott men oerhort starkt, speciellt Marias mat!
Sondagtmorgon drog vi ivag till ett utsis\ktsberg, Entoto. Det ligger pa 3 000 meter over havet och sjalva Addis pa drygt 2 000m. En magnifik utsikt saklart men aven sevart ur ett historiskt perspektiv. Det var ett palats dar uppe som kejsare Menelik byggde i slutet av 1800-talet da han enat Etiopien. Han var den forste att ena landet som idag bestar av 80 stammar, drygt 60 sprak och 75 - 80 miljoner manniskor. Vi fick se ett brollop i kyrkan som lag dar och det innebar vackra klader, sang och musik. Vagen dit upp bjod pa tuff natur.
Pa eftermiddagen gick vi pa en rundtur i vara nara omgivningar med Aklilu. Kanns oerhort bra att ha honom som kanner till och kan beratta och visa massor. En ovarderlig person med ett enormt hjarta.
Vad ser vi nar vi gar omkring - det hander mycket i Addis med byggnationer och renorveringar av hus overallt. Vagar byggs om sa det ar inte latt att ta sig fram, djupa hal sa det ar bast att se sig for. Vi ser forsaljning nasta overallt. Det finns affarer i butiker men mest ar det forsaljning fran skjul eller oppningar i vaggar. Vi ser och kanner en oerhord nyfikenhet kring oss och nar vi inte har tiggare kring vara ben sa kanns mannsikorna overallt mycket vanliga. De verkar ha ett vanligt satt emot varann overallt.
Idag har varit en oerhort spackad dag med forst en stor ceremoni pa Aklilus skola. Nar vi kom in pa garden stod de 700 eleverna och sjong for oss. Det hangde flaggor och skyltar for att valkomna oss. Vi fick alla ga fram och ta emot flagga fran dem samtidigt som vi gav dem vart Bollnas standar. Vi sjong lite for dem och fick dem alla att skratta och le. Dans var en stor del av dagen sa Lina och Maria kommer nu att vara danslarare nar de kommer hem!
Finns massor att skriva men nu vill agaren har pa cafeet ga hem sa vi avslutar. Ha det gott alla dar hemma och tank pa att inte kalga och njut av skolmaten - den ar gratis i Sverige och bra. Kramar fran Team Margareta!

Kommentarer
Postat av: ARR

Kul att äntligen höra av er! :) Ni har verkligen hunnit med mycket! Ska bli så spännande att få se bilder sen när ni kommer hem! Här jobbar vi på och nu är VINNAREN av körslaget oxå tillbax!!! Ha de bäst och hoppas ni får möjlighet att skriva igen under veckan! Kraaaam

2009-02-03 @ 08:50:40
Postat av: Inger Björklund

Hej Alla!

Skönt att allt är väl med er. Här har vi 18 minusgrader. Sug på den karamellen.

Hälsningar

Torsbergs kansli

2009-02-03 @ 14:29:39
Postat av: Torbjörn Larsson

Hej

Kul att läsa om allt ni varit med om. Jättebra om ni kan knyta många nyttiga kontakter som vi kan använda för framtida projekt.

Sköt om er och ha det så bra.

2009-02-04 @ 10:41:02
Postat av: lennart w

Det är tydligen i Bollnäs det händer. Kul att ni plogar vägen vi kommer efter.

Grattis Boris också.

Hälsningar Lennartw

2009-02-04 @ 21:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0